Почина кънтри звездата Кени Роджърс

Ще бъде погребан в тесен кръг заради епидемията от COVID-19

Кени Роджърс през 2011 г. сред публиката на „Аустрелиън Оупън“ в Мелбърн. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Почина кънтри звездата Кени Роджърс

Кени Роджърс през 2011 г. сред публиката на „Аустрелиън Оупън“ в Мелбърн. Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 81 години си отиде прочутият американски кънтри певец Кени Роджърс. Новината за кончината му съобщи семейството му във Фейсбук. Починал е заобиколен от своите близки, в дома си. Причините за смъртта се определят като „естествени“.

Кариерата на кънтри звездата, продължила повече от шест десетилетия, оставя незаличим отпечатък в историята на американската музика, се казва още в съобщението.

Песните му са вълнували милиони хора по целия свят. Една от най-популярните му и успешни песни е „Люсил“  (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава „Грами“. През 1980 г. изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи — „Лейди“, която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и стои 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100.

През годините Кени Роджърс изпълнява 120 хитови сингъла в различни музикални жанрове, оглавява класациите на кънтри и поп албуми за повече от 200 седмици само в Съединените щати. Продава над 100 милиона записи по целия свят, което го прави един от най-продаваните музикални изпълнители на всички времена.

Америка за България

Заради епидемията от коронавирус погребението му ще бъде в много тесен кръг, съобщават от семейството.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg