Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина карикатуристът Иван Кутузов-Кути

През 2016 г. Кути подреди изложбата „Кутикатура“ в изложбеното пространство на Сатиричния театър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Почина карикатуристът Иван Кутузов-Кути

През 2016 г. Кути подреди изложбата „Кутикатура“ в изложбеното пространство на Сатиричния театър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карикатуристът Иван Кутузов-Кути, рисувал за редица периодични издания сред които „Труд“, „Капитал“ и „Дневник“, е починал, потвърдиха негови близки пред БНР.

Кути е роден през 1956 г. в санданското село Петрово. Образованието си получава в Националната художествена гимназия. През 1986 г. се дипломира от Националната художествена академия.

Макар и известен с карикатурите си, Кутузов работи две години като миньор в рудник „Бобов дол“ и 14 години като учител. Сътрудничи и на вестниците „Прас-прес“ и „Сега“, карикатурите и шаржовете му се появяват и в много трудни печатни и електронни издания. Носител е на най-престижните награди за карикатура в България, Италия, Белгия, Сърбия, Иран, Япония, и Румъния.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg