Почина Клайв Къслър, автор на бестселъри

Пише до смъртта си

Състоянието на Клайв Кълсър е оценено на 120 млн. долара, което го прави и един от най-богатите писатели. Снимка: Личен архив - Почина Клайв Къслър, автор на бестселъри

Състоянието на Клайв Кълсър е оценено на 120 млн. долара, което го прави и един от най-богатите писатели. Снимка: Личен архив

На 88 години почина писателят Клайв Къслър, един от най-продаваните американски автори на приключенски романи. Къслър е оглавявал 17 пъти списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. 

„С тежко сърце споделям тъжната новина, че съпругът ми Клайв почина в понеделник“, написа в Туитър съпругата на Къслър Джанет.

Клайв Къслър е роден в Илинойс през 1931 г. Участва в Корейската война, а после влиза в рекламния бизнес. Започва да пише на 34-годишна възраст. Автор и съавтор е на повече от 80 книги.

Романите му излизат в няколко поредици – „Приключенията на Дърк Пит“, „Архивите на НАПМД“, „Досиетата „Орегон“, „Приключенията на Айзък Бел“, „Приключенията на семейство Фарго“. Писал е детски романи и документалистика. Последната книга от „Досиетата „Орегон“ трябва да излезе през октомври тази година.

Америка за България

Запален автомобилен колекционер и водолаз, Къслър продължава да пише до смъртта си. В интервю от 2015 г. пред издателство „Weekly“ той заявява:

„Няма да се откажа. Някой ден може да ме намерят седнал пред компютъра, само кости и паяжини“.

Състоянието му е оценено на 120 млн. долара, което го прави и един от най-богатите писатели.

В България Къслър също е един от най-четените автори на трилъри, издаван от издателствата „Pro book” и „Бард“.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg