Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Почина Александър Бръзицов, художник в естрадата

Създател на „прошепнати мечти“ за Камелия Тодорова, Лили Иванова, Йорданка Христова

Освен множеството песни за български изпълнители и над 400 аранжимента, Александър Бръзицов има и авторски албуми. - Почина Александър Бръзицов, художник в естрадата

Освен множеството песни за български изпълнители и над 400 аранжимента, Александър Бръзицов има и авторски албуми.

Композиторът Александър Бръзицов е починал на 73 години. Създател на редица естрадни шлагери на Лили Иванова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Камелия Тодорова…, Бръзицов оставя зад гърба си повече от 500 авторски песни и музиката към над 80 игрални и анимационни филма.

Александър Бръзицов е роден в София през 1943 година. Син е на Христо Бръзицов и внук на Димитър Бръзицов. Завършва Художествената академия със специалност приложна графика – по-късно обаче се оказва, че попрището му е другаде – в музиката.

Освен множеството песни за български изпълнители и над 400 аранжимента, Бръзицов има и авторски албуми – 2 грамофонни плочи „Избрани песни” (1984 г., 1987 г.) и CD „Прошепнати мечти” (Златните хитове на А. Бръзицов).

Печели многобройни награди у нас и в чужбина. През 2001 година заема длъжността директор на БНР.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Поклонението пред паметта му ще бъде на 2 април от 12.30 часа в църквата „Свети Седмочисленици“ в София.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах