Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Почина Мария Русалиева, чиято магия бе по природа

До 1990 г. неизменно тя бе част от трупата на Театър „Българска армия”

Очарованието на Мария Русалиева заразяваше зрителите, а тайнството на личността й и необяснимите чудеса около нея докосваха всеки. - Почина Мария Русалиева, чиято магия бе по природа

Очарованието на Мария Русалиева заразяваше зрителите, а тайнството на личността й и необяснимите чудеса около нея докосваха всеки.

Мария Русалиева, чиято магия бе не само на сцената, си отиде днес на 87 години. Тя бе актриса около половин век в театъра, киното и дублажа, очарованието й заразяваше зрителите, а тайнството на личността й и необяснимите чудеса около нея докосваха всеки.

Дъщеря на писателя Владимир Русалиев, Мария е израснала в среда на интелектуалци, което бележи присъствието й в актьорството. Русалиева завръшва ВИТИЗ през 1953 г. при проф. Филип Филипов и до 1990 г. неизменно е част от артистичната трупа на Театър „Българска армия”.

Публиката я е аплодирала в знакови спектакли като „Железният светилник”, „Вишнева градина”, „Дачници”, „Сватбата на Фигаро”… Играла е във филми с култов статус като „Любимец 13” и „Рицар без броня”, има десетки превъплъщения в радиото и телевизията.

Лек път!

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах