Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Почина писателката Мери Хигинс Кларк

След дълъг творчески живот тя си е отишла тихо, заобиколена от семейството си, се казва в прессъобщението за смъртта ѝ

Мери Хигинс Кларк през 2008 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Почина писателката Мери Хигинс Кларк

Мери Хигинс Кларк през 2008 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

На 92-годишна възраст е починала авторката на бестселъри Мери Хигинс Кларк. Кончината ѝ е настъпила тази нощ в дома ѝ, съобщиха издателите ѝ от Simon & Schuster.

Мери Хигинс Кларк е известна като майстор на съспенса. Нейните трилъри разчитат на бавно развиващата се загадка. Героините ѝ обичайно са жени, които демонстрират особена сила в способността си да оцеляват във враждебния свят.

Започва да пише късно, когато е вече на 40 години, но бързо придобива световна слава. Книгите ѝ са преведени на почти всички световни езици, филмирани са, по тях са правени и телевизионни адаптации и сериали. Само в САЩ романите ѝ са продадени в над 80 милиона копия.

Тя е Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата на Франция. Носител е на папската награда „Дама на Ордена на св. Григорий Велики“, „Дама на Малта“, и „Дама на Светия гроб в Ерусалим“. Осемнадесет пъти е титулована с „доктор хонорис кауза“ за своя принос към литературата към различни учебни заведения.

Мери Хигинс Кларк е една от най-продаваните и харесваните авторки на трилъри и у нас.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg