Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Почина Радосвет Радев, създателят на „Дарик радио”

Радосвет Радев (1960-2021). Снимка: ЕПА/БГНЕС - Почина Радосвет Радев, създателят на „Дарик радио”

Радосвет Радев (1960-2021). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара и създател на една от първите частни радиостанции в страната – „Дарик радио”, почина внезапно днес, 6 август, на 61-годишна възраст, съобщиха от БСК.

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г. в София. След като завършва право в Софийския университет, специализира „Маркетинг” в САЩ. Работи в програма „Христо Ботев” на БНР, а през 1993 г. създава „Дарик радио”. Председател е на Съюза на българските национални електронни медии, член е на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация „Буров”.

През годините на прехода Радосвет Радев се нареди сред най-успешните български бизнесмени, притежаващи най-значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната в началото на новото хилядолетие. Председател е на Съвета на директорите на „Геология и геофизика“ АД, „Дарик имоти България“ АД и „Доверие-Капитал“ АД. Член е на Съвета на директорите на „Доверие-Брико“ АД и на КК „Албена“ АД. Член е на Надзорния съвет на „Медика“ АД и на „Доверие – Обединен холдинг“ АД, както и на УС на „Елит“ АД – Павликени.

През 1988 г. е бил вербуван в Шесто управление на Държавна сигурност, но досието му е унищожено в самото начало на 1990 г.

През 2018 г. е избран за председател на УС на БСК.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС