Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина създателят на „LiterNet“ Георги Чобанов

Георги Чобанов (1961 - 2021) - Почина създателят на „LiterNet“ Георги Чобанов

Георги Чобанов (1961 - 2021)

На 60 години почина Георги Чобанов, създател на сайтовете „LiterNet“. Новината за смъртта му съобщава „София прес“. Отишъл си е от Ковид-19, след тежко боледуване.

Чобанов създава електронното списание „LiterNet“ през 1999 г., на което е и главен редактор. През 2008 г. към него прави група от сателитни сайтове – „Книжен пазар“, „Книгосвят“, „Културни новини“, „За култура“. През 2009 г. създава издателство „Силуети“.

Роден през 1961 г., Георги Чобанов живее и работи във Варна. Завършва българска филология във Великотърновския университет през 1985 г. Работил е като учител, преподавател в Шуменския университет, зам.-директор и експерт по уеббазирано обучение към Центъра за дистанционно обучение на същия университет. Пише за българската литература от XIX-XX век в сборници и периодични издания.

„LiterNet“ е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за електронно издаване и нови технологии през 2004-а, а през 2012 г. „LiterNet Медиа“ е отличена с европейска награда за мултимедийни иновации – Comenius EduMedia Awards.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90