СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина Силва Зурлева

Силва Зурлева е в ръководството на Нова телевизия в продължение на 20 години. Снимка: Нова - Почина Силва Зурлева

Силва Зурлева е в ръководството на Нова телевизия в продължение на 20 години. Снимка: Нова

На 61 година е починала Силва Зурлева, съобщава Клуб Z. Смъртта ѝ е настъпила рано тази сутрин в къщата ѝ в родопското село Ковачевица. Според първоначалните информации, става дума за случаен инцидент. Сигналът до Спешния център е подаден в 9,50 ч. тази сутрин.

Професионалният път на Силва Зурлева в последните 20 години е свързан с Нова телевизия. От 1999 г. е управител на медийната група „Антена – България“, собственик на Нова, от 2001-а  е председател на борда на директорите на медията. От 2009-а е член на Управителния ѝ съвет, през пролетта на 2019-а я напуска.

Родена е на 26 февруари в Кюстендил. Завършила е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Преводач е на художествена литература, пише ревюта. Работила е в БНТ и „София прес“. След промените влиза в  консултантския бизнес по приватизационни сделки и чужди инвестиции.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90