Почина цигуларят Николай Куманов

Музикантът си отиде, след като катастрофира преди една седмица на магистрала „Тракия“

Николай Куманов (1963 - 2018) - Почина цигуларят Николай Куманов

Николай Куманов (1963 - 2018)

На 54 години си отиде цигуларят Николай Куманов, съобщиха негови колеги от Софийската филхармония. Музикантът почина, след като катастрофира преди една седмица на магистрала „Тракия“.

На 1 септември Куманов пътувал към Пловдив заедно със свои колеги и в района на 105-ия километър автомобилът, шофиран от него, е бил избутан от ТИР към разделителната мантинела. Музикантът е тежко ранен, както и още един от колегите му в автомобила. Пострадалите са откарани в реанимацията на МБАЛ-Пазарджик. В петък бе отправен призив да бъде дарена кръв за Куманов. Днес обаче е починал.

Николай Куманов е роден на 17 октомври 1963 г. Свири на цигулка от 5-годишен при Антоанета Пенкова. Учи в столичното музикално училище „Любомир Пипков“, където е ученик на Любомир Бахаров. През 1987-а завършва Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ в класа на проф. Георги Бадев.

След конкурс, през 1992 година той постъпва в Софийската филхармония, където работи и до днес. Зам.-председател е на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Америка за България

ДС