Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Почина видната актриса, режисьор и педагог Александра Хонг

Саша Хонг със студентите си. Снимка: НАТФИЗ - Почина видната актриса, режисьор и педагог Александра Хонг

Саша Хонг със студентите си. Снимка: НАТФИЗ

На 61 години почина доц. Александра Йосифовна Азизбаева – Хонг, режисьор, хореограф и педагог по „Театър на движението – Пантомима“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, съобщиха от театралната академия.

Доц. Александра Хонг е завършила актьорско майсторство във ВГИК, Москва. Специализирала е „Пантомима и сценично движение“ в НАТФИЗ (ВИТИЗ), а от 1985 г. преподава пантомима и сценична пластика на студентите от факултет „Сценични изкуства“. Ръководи и първия специализиран клас за хора с увреден слух.

Между 1986 и 1991 г. е работила като актриса в театър „Сълза и смях“. Изнася лекции, семинари, тренинг-школи, работни ателиета в Русия, Полша, Франция, Германия, Япония, Гърция, Литва, Италия, Турция, Сърбия и др.

Тя е основател и двигател на СНЦ „Артистичен свят на младежта“, където работи за разкриването и развитието на творческия капацитет на млади артисти, деца и младежи в неравностойно положение.

Председател е на Сдружение „Артистичен Свят на Младежта“, член е на Международната женска либерална мрежа, на Източно-европейската асоциация по арттерапия и на Съюза на артистите в България.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах