Почина журналистът Георги Коритаров

Георги Коритаров (1959-2021). Снимка: БГНЕС - Почина журналистът Георги Коритаров

Георги Коритаров (1959-2021). Снимка: БГНЕС

Известният български журналист Георги Коритаров почина днес на 61-годишна възраст след усложнения от Ковид 19, съобщи във Фейсбук Георги Харизанов, директор на телевизия „Европа”, в която Коритаров беше водещ.

Георги Коритаров беше несъмнено ерудиран и опитен журналист, полиглот и политически ангажиран. Работил е във вестниците „Демокрация” и „Континент”, в радио „Свободна Европа”, в телевизиите Би Ти Ви, Нова тв, „Тв плюс” и „Европа”. Носител е на множество награди за журналистика, сред които годишната награда на президента на Радио „Свободна Европа“ и радио „Свобода“ за 2001 г. за „изключителен принос за отстраняването от власт на Слободан Милошевич“, както и годишната награда на Българска медийна коалиция (БМК) за цялостен принос за независимостта на медиите в България и утвърждаване на ценностите на гражданското общество.

През 2006 г. е огласен като сътрудник на Държавна сигурност, за което разказва и лично в телевизионен ефир. Георги Коритаров ще остане в паметта на зрителите като високоерудиран и свободомислещ водещ, който не се притеснява да поддържа непопулярни каузи.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах