Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина журналистът Георги Коритаров

Георги Коритаров (1959-2021). Снимка: БГНЕС - Почина журналистът Георги Коритаров

Георги Коритаров (1959-2021). Снимка: БГНЕС

Известният български журналист Георги Коритаров почина днес на 61-годишна възраст след усложнения от Ковид 19, съобщи във Фейсбук Георги Харизанов, директор на телевизия „Европа”, в която Коритаров беше водещ.

Георги Коритаров беше несъмнено ерудиран и опитен журналист, полиглот и политически ангажиран. Работил е във вестниците „Демокрация” и „Континент”, в радио „Свободна Европа”, в телевизиите Би Ти Ви, Нова тв, „Тв плюс” и „Европа”. Носител е на множество награди за журналистика, сред които годишната награда на президента на Радио „Свободна Европа“ и радио „Свобода“ за 2001 г. за „изключителен принос за отстраняването от власт на Слободан Милошевич“, както и годишната награда на Българска медийна коалиция (БМК) за цялостен принос за независимостта на медиите в България и утвърждаване на ценностите на гражданското общество.

През 2006 г. е огласен като сътрудник на Държавна сигурност, за което разказва и лично в телевизионен ефир. Георги Коритаров ще остане в паметта на зрителите като високоерудиран и свободомислещ водещ, който не се притеснява да поддържа непопулярни каузи.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg