Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почит за окупаторите, съсипали България

В тоталитарна България Георги Димитров бе в зловещата роля на Жокера, но в онзи период нямаше Батман, който да го спре. Илюстрация: Иван Червенков - Почит за окупаторите, съсипали България

В тоталитарна България Георги Димитров бе в зловещата роля на Жокера, но в онзи период нямаше Батман, който да го спре. Илюстрация: Иван Червенков

Днес комунистите в България отдават почит на хора, изпитвали удоволствие от насилието, които съсипват красивата ни страна и нанасят непоправими щети на българския народ.

На 9-и септември 1944 г. е извършен преврат, и то от професионалния превратаджия Кимон Георгиев, организирал превратите през 1923-та и 1934-та.

Комунистите взимат властта, след като 21 години ограбват и избиват без милост населението на Царство България в брутална гражданска война, която печелят с помощта на съветската Червена армия.

В резултат в България се настанява просъветска власт, която ще издигне паметници на войници, наричани „освободители“, които не са изстреляли и един куршум срещу нашественици на българската земя, а и които сами се обявяват за окупатори в смисъла на международното право.

България влиза ефективно във войната с нацистка Германия и макар да дава над 30 000 убити и ранени, не ѝ се признава статут на съвоюваща страна.

Народният съд, установен от новата власт, избива официално над 3 000 души, а десетки хиляди лежат по затвори и трудови лагери, тъй като са се осмелили да се противопоставят на новата власт. Според различни оценки, броят на убитите и безследно изчезналите в периода 1944-1947 г. е между 20 000 и 50 000 души.

Страната ни поема по пътя на безмилостна насилствена индустриализация и национализация. Последствията от избрания тогава насилствено път са видими и до днес.

Техен лидер е Георги Димитров – алкохолизиран лакей на Москва, лично поставен начело на окупираната държава от Йосиф Висарионович Сталин.


Текстът е от профила на Емил Джасим във Фейсбук.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg