Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почитатели на Лили срещу Митко Щерев и Асен Гаргов във Фейсбук

Законът ви дава формално право да забраните песните си, но морално имате ли, питат над 1700 души в социалната мрежа

Групата „Аз съм ПРОТИВ композиторите, забранили на ЛИЛИ ИВАНОВА да пее песните им!“ набира сила – вече е с над 1700 члена. - Почитатели на Лили срещу Митко Щерев и Асен Гаргов във Фейсбук

Групата „Аз съм ПРОТИВ композиторите, забранили на ЛИЛИ ИВАНОВА да пее песните им!“ набира сила – вече е с над 1700 члена.

Почитатели на Лили Иванова се обединиха в група във Фейсбук срещу композиторите, забранили ѝ да изпълнява техните песни. Съществуваща вече повече от година, групата вече има над 1700 последователи.

Митко Щерев, Асен Гаргов и Георги Красимиров – Герасим са тримата основни автори на музика, които през последните години, след поредица от медийни скандали и съдебни дела, включително и за клевета, забраниха на Лили Иванова да пее техните песни – сред които „Осъдени души“, „Хризантеми“, „Стари мой приятелю“, „Детелини“, „Ветрове“…

„Г-да композитори, законът може да Ви дава формалното право да забраните на Лили да пее песните Ви, но Вие отговорете на себе си и на нас – имате ли моралното право да правите тази забрана на тази, която им даде живот?“, пита се в описанието на групата „Аз съм ПРОТИВ композиторите, забранили на ЛИЛИ ИВАНОВА да пее песните им!“.

Администраторите си служат и с текста на песента „Присъда“ (на Михаил Белчев) – по музика на Александър Кипров. Там Лили Иванова призовава да я съдят единствено накрая, „след всички доказателства събрани“.

„Ще ме осъдите надявам се накрая
денят ще бъде слънчев и чудесен.
За нищо няма да се оправдая –
последната ми дума ще е песен!“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС