Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Под мостовете на „Реките на София“ текат музика и кино

Започва арт фестивалът по бреговете на Владайска река под площад „Лъвов мост“

От петък до неделя софиянци отново ще се стичат към площад „Лъвов мост“. Снимка: „Реките на София“ - Под мостовете на „Реките на София“ текат музика и кино

От петък до неделя софиянци отново ще се стичат към площад „Лъвов мост“. Снимка: „Реките на София“

С официално откриване в ЦУМ на 2 септември започва вече станалият любим на софиянци фестивал „Реките на София“. Тази година афишът му предлага качествена музикална програма, модерен цирк, лятно кино, куклен театър, базар на творци и занаятчии. Организира го фондация „Колективът“.

„От днес до неделя ви очакваме по бреговете на Владайска река при площад „Лъвов мост“, където програмата ще предложи множество безплатни арт събития“, съобщи заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Третото издание на „Реките“ (2 – 4 септември) ще премине под знака на две международни отличия – фестивалът стана единственият финалист от България в наградите за дизайн на Европейската комисия „Нов европейски Баухаус“. Спечели и Наградата за европейско културно наследство/ Наградата „Европа Ностра“ – най-престижното отличие в Европа в тази сфера.

Н 2 септември от 19 часа – час след откриването в ЦУМ на Лъвов мост ще се проведе музикалното парти Döner Muzik. В събота се очакват тренировки на открито, куклен театър, стендъп комедии, прожекции на късометражно кино и други. Арт базар с участието на Трето Колело, Gerber botanical art, Bird Life Bulgaria, State of Heart, Joana Uzunova Art, Таралеж арт & Design, Sito Studio, Метлите на вещиците, Бандата на 1500-те, Таратанци, Ива Дамянов, Nimeria Shop ще бъде достъпен за гостите на фестивала през всички дни.

„Реките на София 2022“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

Всички събития от афиша на „Реките на София 2022“

Снимка: „Реките на София“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg