Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Под прикритие 4“ селектиран за наградите „Еми“

Предишните три сезона също попаднаха в първи кръг на отличието, но сега изходната позиция е различна, твърдят от БНТ

Джаро - култовият образ в „Под прикритие“, бе убит в Четвъртия сезон на сериала.  - „Под прикритие 4“ селектиран за наградите „Еми“

Джаро - култовият образ в „Под прикритие“, бе убит в Четвъртия сезон на сериала.

Четвъртият сезон на сериала „Под прикритие“ е селектиран в един от най-престижните конкурси за телевизионни предавания и сериали – „Еми“. Българската поредица се състезава в категорията „Драма“ за международни сериали в 43-ото издание на световните награди, съобщиха от БНТ.

През 2012 г. „Под прикритие“ бе селектиран на първи кръг за „Еми“ със сезон 1 и 2, а през 2013 г. – със сезон 3, но не успя да стигне до номинация. Сега обаче, според програмния директор на националната телевизия Севда Шишманова, сериалът има различна изходна позиция и много сериозно портфолио – „Под прикритие 4“ е продаден в 148 страни и вече е познат на международната аудитория и световната филмова общност.

Наградите „Еми“ ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг (полуфиналът) се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през месец октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12-ти октомври в Кан, Франция. Кои са победителите пък ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23-ти ноември в Ню Йорк.

Междувременно все още няма яснота кога ще започнат снимките на петия сезон на „Под прикритие“. През април генералният директор на БНТ Вяра Анкова увери пред „Площад Славейков“, че той ще бъде реализиран. Не се ангажира обаче със срокове с аргумента, че се търси максимално качество на продукцията.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg