Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Подготвят алтернативен Панаир на книгата

Ще се проведе на открито пред НДК, до новото Коледно градче

Заради пандемията тази година Пролетният панаир на книгата се проведе в парка пред НДК. Коледният също ще бъде отвън. Снимка: Площад Славейков - Подготвят алтернативен Панаир на книгата

Заради пандемията тази година Пролетният панаир на книгата се проведе в парка пред НДК. Коледният също ще бъде отвън. Снимка: Площад Славейков

Коледен панаир на книгата все пак ще има – ще се проведе в шатри пред НДК през декември, научи „Площад Славейков“. Въпреки че Асоциация „Българска книга” обяви официално, че отменя тазгодишния Коледен панаир на книгата заради епидемичната обстановка, някои издатели, членове на асоциацията, решиха да проведат събитието на открито.

В момента се провежда нова анкета сред издателствата, в която те трябва да заявят своето желание за участие. При предишната анкета, проведена от АБК, повече от половината участници в гласуването са изявили желание Коледният панаир на книгата все пак да се проведе. Десетки от тях са предложили вариант с шатри на открито.

Това е причината някои издателства – като „Сиела”, „Емас” и „Клевър букс”, представени от техните директори и собственици, да се обърнат към Столична община за съдействие, за да бъде организирано ежегодното събитие, макар и в алтернативен вариант.

В Коледното градче, организирано от Пазари „Възраждане“ в парка пред НДК между 4 до 31 декември, ще бъдат вдигнати и шатри с книги от 14 до 20 декември. Те ще бъдат съобразени с противоепидемичните изисквания – ще бъдат снабдени със затоплен чист въздух, който ще се вкарва отвън и ще се затопля с дизелови агрегати. Ще бъде осигурено движение в една посока вътре в шатрите, ще бъде осигурена охрана, която да следи за спазването на изискванията за маски и дистанция, шатрите ще се дезинфекцират регулярно.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Столична община ще бъде съорганизатор на алтернативния Коледен панаир на книгата, а от НДК вече са дали разрешение за използване на името.

Вижте още: ТРИ КОЛЕДНИ ГРАДЧЕТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах