Подготвят алтернативен Панаир на книгата

Ще се проведе на открито пред НДК, до новото Коледно градче

Заради пандемията тази година Пролетният панаир на книгата се проведе в парка пред НДК. Коледният също ще бъде отвън. Снимка: Площад Славейков - Подготвят алтернативен Панаир на книгата

Заради пандемията тази година Пролетният панаир на книгата се проведе в парка пред НДК. Коледният също ще бъде отвън. Снимка: Площад Славейков

Коледен панаир на книгата все пак ще има – ще се проведе в шатри пред НДК през декември, научи „Площад Славейков“. Въпреки че Асоциация „Българска книга” обяви официално, че отменя тазгодишния Коледен панаир на книгата заради епидемичната обстановка, някои издатели, членове на асоциацията, решиха да проведат събитието на открито.

В момента се провежда нова анкета сред издателствата, в която те трябва да заявят своето желание за участие. При предишната анкета, проведена от АБК, повече от половината участници в гласуването са изявили желание Коледният панаир на книгата все пак да се проведе. Десетки от тях са предложили вариант с шатри на открито.

Това е причината някои издателства – като „Сиела”, „Емас” и „Клевър букс”, представени от техните директори и собственици, да се обърнат към Столична община за съдействие, за да бъде организирано ежегодното събитие, макар и в алтернативен вариант.

В Коледното градче, организирано от Пазари „Възраждане“ в парка пред НДК между 4 до 31 декември, ще бъдат вдигнати и шатри с книги от 14 до 20 декември. Те ще бъдат съобразени с противоепидемичните изисквания – ще бъдат снабдени със затоплен чист въздух, който ще се вкарва отвън и ще се затопля с дизелови агрегати. Ще бъде осигурено движение в една посока вътре в шатрите, ще бъде осигурена охрана, която да следи за спазването на изискванията за маски и дистанция, шатрите ще се дезинфекцират регулярно.

Фантастико

Столична община ще бъде съорганизатор на алтернативния Коледен панаир на книгата, а от НДК вече са дали разрешение за използване на името.

Вижте още: ТРИ КОЛЕДНИ ГРАДЧЕТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах