Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Подкрепа от Филхармонията за музикантите от БНР

„Вярваме, че техният труд трябва да бъде оценен по достойнство, защото те са част от културния елит на Република България“, заявяват в официална позиция в подкрепа на музикантите от Радиото колегите им от Софийска филхармония. Снимка: Василка Балевска/Софийска филхармония - Подкрепа от Филхармонията за музикантите от БНР

„Вярваме, че техният труд трябва да бъде оценен по достойнство, защото те са част от културния елит на Република България“, заявяват в официална позиция в подкрепа на музикантите от Радиото колегите им от Софийска филхармония. Снимка: Василка Балевска/Софийска филхармония

След лавината от лични заявления на съпричастност на изпълнители у нас и по света към протестите на музикалните състави от БНР, Софийската филхармония излезе с официална позиция в подкрепа на колегите си. Това е първата национална музикална институция, застанала зад исканията за достойно заплащане на музикантите от Радиото.

„Музикантите от Националния филхармоничен оркестър и от Националния филхармоничен хор, след символично обсъждане (обсъждане всъщност нямаше, всички бяха на едно мнение) заеха абсолютно единомислена позиция по въпроса за случващото се с колегите им от Българското национално радио“, написа в профила си във Фейсбук директорът на Филхармонията и диригент Найден Тодоров, подписал официалната позиция.

В изявлението си музикантите от Филхармонията споделят, че им е „добре известно колко усилия се изискват от най-ранно детство, за да се постигне високият професионализъм, който музикантите от БНР демонстрират в своята ежедневна работа и на който ние сме свидетели при техните концерти“ в зала „България“.

От Софийска филхармония са категорични, че трудът на техните колеги от БНР трябва да бъде оценен по достойноство, защото „те са от културния елит на Република България“.

Америка за България

Вижте още: ВАСКО ВАСИЛЕВ: ВИНАТА ЗА НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА МУЗИКАНТИТЕ ОТ РАДИОТО Е НА РЪКОВОДСТВОТО

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах