Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Подобряват звука в зала 1

Първи ще го чуят зрителите на Киномания

Специалистите от „Фактор – ТС“ извършиха първоначален тест и анализ на звука в зала 1, които доказаха необходимостта от подобряването му. Снимка: НДК - Подобряват звука в зала 1

Специалистите от „Фактор – ТС“ извършиха първоначален тест и анализ на звука в зала 1, които доказаха необходимостта от подобряването му. Снимка: НДК

Зала 1 на НДК е строена за конгреси, но там се провеждат преди всичко културни събития, за които добрият звук е от съществено значение. И не само предназначението ѝ е нефункционално спрямо днешния ден, но и озвучителната техника е връстник на НДК (открит 1981 г.). Затова подобряването на звука в зала 1 ще се отрази на качеството на всяко изкуство, представяно в нея.

Проектът ще се придържа към оригиналната озвучителна техника JBL, затова от НДК поканиха експерти от „Фактор – ТС” ЕООД – единственият франчайз дистрибутор за България на Harman International (собственик на марката JBL). Специалистите ще извършат безплатен оглед, замервания и профилактика на наличната техника в зала 1 с цел подобряване на качеството и мощността на звука за кино показ.

„Запознати сме с глобалната инициатива на компанията Harman Pro за подобряване на озвучителната техника в знакови зали и пространства по света и се надяваме те да ни помогнат в нашите намерения зала 1 да се превърне в част от тази инициатива“, казва председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

Вече бе извършен първоначален тест и анализ на звука в зала 1, които доказаха необходимостта от подобряването му. Екипът на „Фактор – ТС“ работи съвместно с инженерите от направление „Технически решения и реализация” в Двореца по серия от тестове, като ще се вземат под внимание и препоръките на Том Уилямс – аудио-експерт към Harman Pro, Лондон.

Франциско

Специалистите от „Фактор – ТС“ координират всеки по-значим проект с централните офиси на компанията в САЩ, Цюрих и Лондон, изготвили замервания, профилактики, проекти и решения за стотици престижни сцени, театри, опери и стадиони като „Ковънт Гардън” и театър „Глобус“ в Лондон, Виенската опера, Операта в Сидни, „Янки Стейдиъм“ в Ню Йорк, „Дисниленд” в Лос Анджелис и Париж и др.

От НДК предвиждат първият етап от проекта да приключи до есента – и резултатът от актуализацията на звука ще бъде оценен първо от зрителите на „Киномания 2018“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах