POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Поема на Ленард Коен: Кание Уест не е Пикасо

Последната стихосбирка на поета излeзе две години след смъртта му

След смъртта на Коен, отишъл си на 7 ноември 2016 г. на 82-годишна възраст, в „Пламъкът“ четем стихове и поеми, сред които и текст, наречен „Кание Уест не е Пикасо“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Поема на Ленард Коен: Кание Уест не е Пикасо

След смъртта на Коен, отишъл си на 7 ноември 2016 г. на 82-годишна възраст, в „Пламъкът“ четем стихове и поеми, сред които и текст, наречен „Кание Уест не е Пикасо“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последната стихосбирка на Ленард Коен, завършена в последните дни преди смъртта му, излезе от печат. „Пламъкът“ (The Flame) съдържа поезия и текстове на песни, обеднинени от общата тема „пламъкът и как нашата култура заплашва неговото изчезване“, както обобщава мениджърът му през 2017 г.

След смъртта на Коен, отишъл си на 7 ноември 2016 г. на 82-годишна възраст, в „Пламъкът“ четем стихове и поеми, сред които и текст, наречен „Кание Уест не е Пикасо“. Творбата е създадена през март 2015-а и засяга не само Уест, но и Джей Зи, също популярен рап изпълнител и близък на споменатия певец, пише сайтът „Пичфорк“.

Пълният текст на стихотворението бе качен в Туитър от текстописеца Аманда Шайърс и вече има почти 10 хиляди харесвания и 5 хиляди споделяния.

Кание Уест не е Пикасо

Аз съм Пикасо
Кание Уест не е Едисън
Аз съм Едисън
Аз съм Тесла
Джей Зи не е Дилънът на нищо
Аз съм Дилън на всичко
Аз съм Кание Уест на Кание Уест
Кание Уестът
На голямата фалшива промяна на глупавата култура
От един бутик във друг
Аз съм Тесла
Аз съм неговата бобина
Бобината, която създава електричество меко като легло
Аз съм Кание Уестът, който Кание Уест си мисли, че е
Когато избутва задника ти от сцената
Аз съм истинският Кание Уест
Не се примирявам вече много
Никога не съм
Раждам се само след война
А ние още не сме я водили

В интервю пред „Уолстрийт джърнъл“ през 2014 г., малко преди да посвети стихове на Кание, Коен се изказва топло за рапъра в интервю.  Тогава той описва неговите „енергия, отглас на истината, на човека и на истинските преживявания“.

Споделянето на поемата в Туитър съвпада с посещение на Уест в Белия дом в четвъртък, където музикантът се срещна с Доналд Тръмп в дискусия, обхващаща всичко от реформите в затворите до психическото здраве и ядрената криза в Северна Корея.

Вижте още: ПЛАМЪКЪТ, ПОСЛЕДНАТА ГЛАВА В ЖИВОТА НА ЛЕНАРД КОЕН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg