Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Поетът Росен Карамфилов създаде рокгрупа

Видеоклипът и песента на „Erase the Poems” са посветени на вълната от самоубийства сред младите хора

Росен Карамфилов е автор на три стихосбирки и на романа „Колене“. Снимка: Личен архив - Поетът Росен Карамфилов създаде рокгрупа

Росен Карамфилов е автор на три стихосбирки и на романа „Колене“. Снимка: Личен архив

Поетът и писател Росен Карамфилов, син на големия български художник Кольо Карамфилов, вече ще се изявява и като фронтмен на музикална група, наречена „Erase The Poems“ (Изтрий стихотворенията). В групата участват още Димитър Пишев (китара и беквокали), Ангел Проданов (пиано) и Иван Бошев (микс и мастеринг).

Днес официално бе представен видеоклипът на първата им песен – „Crawling“, кавър на известната песен на „Линкин Парк“. Това е изпълнение, което има кауза, обясни пред „Площад Славейков“ Росен Карамфилов. Посветено е на всички, които имат нужда от помощ, за да се справят с депресията и желанието за самоубийство.

„Каквито и препятствия да ни предложи животът, той си струва да се живее. Преди да вземете някое крайно решение, си спомнете, че има хора, които ви обичат, и най-добре поговорете с тях. Потърсете помощ“, казва във финалните кадри на клипа поетът певец.

Росен е един от най-активните творци на младото поколение. Той отдавна излиза и на музикална сцена – пял е спорадично с групи като „Остава“, „Bears and Hunters“, „Jeremy“. Първото му излизане на сцена е с D2 преди десетина години.

Вродено заболяване го принуждава да се придвижва в инвалидна количка, която приема като част от себе си и твърди, че не той е прикован към нея, а тя към него. Неговият живот е доказателство, че човешкият дух е по-силен от всички препятствия, пред които се изправя.

Младият писател е автор на романа „Колене“ и на 3 стихосбирки. Роден е през 1992 г. в Пловдив. Носител е на няколко значими литературни награди.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg