Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Поетът Росен Карамфилов създаде рокгрупа

Видеоклипът и песента на „Erase the Poems” са посветени на вълната от самоубийства сред младите хора

Росен Карамфилов е автор на три стихосбирки и на романа „Колене“. Снимка: Личен архив - Поетът Росен Карамфилов създаде рокгрупа

Росен Карамфилов е автор на три стихосбирки и на романа „Колене“. Снимка: Личен архив

Поетът и писател Росен Карамфилов, син на големия български художник Кольо Карамфилов, вече ще се изявява и като фронтмен на музикална група, наречена „Erase The Poems“ (Изтрий стихотворенията). В групата участват още Димитър Пишев (китара и беквокали), Ангел Проданов (пиано) и Иван Бошев (микс и мастеринг).

Днес официално бе представен видеоклипът на първата им песен – „Crawling“, кавър на известната песен на „Линкин Парк“. Това е изпълнение, което има кауза, обясни пред „Площад Славейков“ Росен Карамфилов. Посветено е на всички, които имат нужда от помощ, за да се справят с депресията и желанието за самоубийство.

„Каквито и препятствия да ни предложи животът, той си струва да се живее. Преди да вземете някое крайно решение, си спомнете, че има хора, които ви обичат, и най-добре поговорете с тях. Потърсете помощ“, казва във финалните кадри на клипа поетът певец.

Росен е един от най-активните творци на младото поколение. Той отдавна излиза и на музикална сцена – пял е спорадично с групи като „Остава“, „Bears and Hunters“, „Jeremy“. Първото му излизане на сцена е с D2 преди десетина години.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Вродено заболяване го принуждава да се придвижва в инвалидна количка, която приема като част от себе си и твърди, че не той е прикован към нея, а тя към него. Неговият живот е доказателство, че човешкият дух е по-силен от всички препятствия, пред които се изправя.

Младият писател е автор на романа „Колене“ и на 3 стихосбирки. Роден е през 1992 г. в Пловдив. Носител е на няколко значими литературни награди.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3