Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Летни вечери в цветния пашкул на Лондон (видео)

Галерия „Сърпантайн“ открива павилиона в края на месец юни

Многоцветният пашкул ще бъде открит в Хайд парк на 25 юни. - Летни вечери в цветния пашкул на Лондон (видео)

Многоцветният пашкул ще бъде открит в Хайд парк на 25 юни.

Посетителите на Хайд парк в Лондон могат да се загубят във вътрешността на гигантски цветен „пашкул“ това лято. Галерия „Сърпантайн“ – една от най-известните в Лондон, съобщи плановете си да издигне съоръжението в парка през летните месеци. Това ще бъде техният 15-и летен павилион. Откриването му е на 25 юни.

Дизайнерите на творбата са испанските архитекти от студио Selgas Cano. Те ще изградят конструкция с покритие от два слоя, изработено от многоцветни пластмасови елементи, достатъчно стабилни, за да могат посетителите да се катерят по тях, да слизат безпрепятствено и да откриват тайния коридор между слоевете.

Авторите на проекта твърдят, че идеята им е да създадат произведение, което да се възприема като част от пейзажа.

Вечерите край цветния пашкул ще протичат с поезия, литература, музика и кино.

Вечерите край цветния пашкул ще протичат с поезия, музика и кино.

„Сърпантайн“ започнаха да градят павилиони в Хайд парк през 2000 г. и всяка година канят някое от светилата в световната архитектура да създаде временно съоръжение. Сред архитектите, получили шанс да го направят, са прочутите Заха Хадид, Оскар Ниймайер, Франк Гери и Жан Нувел.

През 2009 г. японската фирма „Сана“ създаде плаващ алуминиев облак, а три години по-рано Рем Колхаас и Сесил Балмонд поставиха огромно светещо кълбо в парка.

Светещото кълбо пред "Серпантин" през

Светещото кълбо пред „Сърпантайн“ през 2006 г.

Това лято, както и в предишни години, достъпът до павилиона на „Сърпантайн“ ще бъде безплатен за посетителите. В петъчните вечери между юли и септември в „пашкула“ ще се провеждат поетични срещи, ще звучи музика на живо, ще се прожектират и филми.

Вижте павилиона на Жан Нувел от 2010 г.:

Ето павилиона на Заха Хадид:

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах