Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Поезия преди рибата на Никулден

Събитието в галерия "Средец" е в рамките на Панаира на книгата. - Поезия преди рибата на Никулден

Събитието в галерия "Средец" е в рамките на Панаира на книгата.

Преди да седнем и да празнуваме по български – на масата, можем да посетим и един поетичен Никулден. Тази вечер от 17 ч. в столичната галерия „Средец“ ще бъде връчена наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев 2014“. Номинираните са Владимир Попов (за „Лична хроника”, Изд. „Светулка 44 АТЕНЕЙ”, 2013), Екатерина Григорова (за „Дъска по морския пясък”, Изд. „Ерго”, 2014), Екатерина Йосифова (за „Тънка книжка”, ИК „Жанет45”, 2014), Петър Петров (за „Без упойка”, изд. „Изток-Запад”, 2013) и Петя Хайнрих (за „Лотос”, Смол Стейшънс Прес, 2014).

Всеки от претендентите за отличието ще прочете свои стихове. Наградата се присъжда от Федя Филкова – съпругата на поета Николай Кънчев. Призьорът ще получи бронзова пластика, създадена от скулптора Добромир Иван, както и парична премия.

Събитието се организира от Федя Филкова и актьора Милен Миланов, председател на Фондация „Аскеер“. Проявата е в рамките на Софийския международен панаир на книгата, който се открива на 9 декември в НДК.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно