POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Поклон пред Левски в снимки

Духовници, политици, народ...

В храма "Света София" бе отслужена панихида за Васил Левски. Снимки: Румен Добрев - Поклон пред Левски в снимки

В храма "Света София" бе отслужена панихида за Васил Левски. Снимки: Румен Добрев

Поток от хора се изви пред паметника на Васил Левски в центъра на София още рано сутринта на 19 февруари. Под старото кино „Сердика“, до колоните на кръговото, край Ботаническата градина в близост до монумента бяха наизлезли продавачи с кофи цветя, като че ли беше 8 март, партийни активисти обикаляха наоколо размахали червен карамфил, за да раздават на минувачите „позиви“ с цитати на Апостола, но подписани с „БКП“… Полицаи наблюдаваха по кьошетата, защото от година на година навалицата край паметника в този ден се разраства все повече, прииждат дори съвсем млади хора, правят си дори селфита.

В късния следобед патриарх Неофит отслужи панихида в памет на Васил Левски в църквата „Света София“, последвана от литийно шествие в посока към паметника. Там районът вече бе отцепен от полиция, а в 18 ч. вече се бяха събрали първите дами и господа в държавата – президентът Росен Плевнелиев, председателят на парламента Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, депутати, министри, кметът на София Йорданка Фандъкова…

„Истинският патриот не е този, който с разкривено от омраза лице сочи врага и обвинява другия за собствените си неудачи, а този, който подава ръка на другите“, заяви в официалното си слово президентът Росен Плевнелиев.

Вижте събитието в снимки:

18

13

14

15

17

12

1

 

9

 

27

 

23

 

7

 

4

 

 

 

32

33

29

34

 

 

 

29

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg