Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Поклонението на Никола Манев с нова дата: 9 септември

Урната с праха му ще бъде поставена в галерията, която той дари на Чирпан, сред картините му

Никола Манев (1940 - 2018). Снимка: Елена Кръстева - Поклонението на Никола Манев с нова дата: 9 септември

Никола Манев (1940 - 2018). Снимка: Елена Кръстева

За 9 септември се отлага поклонението пред Никола Манев, съобщиха от семейството му пред „Площад Славейков“. Художникът почина на 25 август в Париж след инсулт.

Никола Манев ще бъде кремиран в „Пер Лашез“, най-голямото гробище във френската столица. Александър, синът на живописеца, ще върне обратно в родината праха на баща си. Урната няма да бъде погребвана, нито прахът ще бъде разпръскван – съдът ще бъде поставен в галерия „Никола Манев“ в Чирпан, между картините, дарени от художника на града, в който е отраснал. В двора на музея ще бъде поставена и паметна плоча.

Близките на Никола Манев очакват неговите приятели и почитатели в 9 ч. на 9 септември. Церемонията по сбогуването с художника ще бъде до 14 ч.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg