POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Покойната кралица стана обект на „съболезнователен флашмоб” от търговски компании

Марки свързват образа на Елизабет ІІ със своя имидж

Огромен е интересът към куклата Барби Елизабет. Снимка: „Мател“ - Покойната кралица стана обект на „съболезнователен флашмоб” от търговски компании

Огромен е интересът към куклата Барби Елизабет. Снимка: „Мател“

Смъртта на кралица Елизабет ІІ предизвика отзвук в цял свят. Като реакция на тъжното събитие се появиха и специални съболезнователни послания от търговски марки, свързали образа на Елизабет със своя имидж.

След като мечето Падингтън, герой от детска книжка и два филма, стана един от разпознаваемите „спътници“ на Елизабет още с видеото по случай 70-годишния юбилей от качването ѝ на трона, и други брендове, свързани с деца, поставиха кралицата в контекста на собствената си продукция. В официалния Туитър акаунт на анимацията „Прасето Пепа“ се появи изображение на Елизабет Втора в стилистиката на детското шоу с думите:

„Вдъхновение за всички поколения, млади и стари. Кралица Елизабет, 1926 – 2022“.

Кралицата и Прасето Пепа

Английският офис на „Дисни“ също изпрати съболезнования в Туитър, събирайки кралицата и Мечо Пух в обща картинка и с посланието:

„Почивайте в мир, Ваше Величество“.

Кралицата и Мечо Пух

Компанията „Плеймобил“, която произвежда фигурки за ролеви игри, изработи две играчки с лика на кралицата и ѝ пожела да почива в мир с постове в социалните мрежи.

Снимка: „Плеймобил“

Снимка: „Плеймобил“

Към тъжния „флашмоб“ се присъедини и „Лего“. Акаунтът на британския парк за развлечение „Леголенд“ изказа съболезнованията си в Туитър, заяви, че затваря в дните на траур и показа фигурка на Елизабет Втора, изработена от лего.

Снимка: „Лего“

Компанията „Мател“, която държи правата върху куклата „Барби“, отчита изключителен интерес към куклата, която изобразява кралицата, пусната на пазара по случай юбилея ѝ през юни. Първоначалната цена на юбилейната Барби Елизабет, е била 113 евро, а в момента куклата се продава за шестцифрени суми, като цената ѝ расте с всяка минута, казват от „Мател“ в съобщение до медиите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg