Софийска филхармония МЕГАБОРД

Пол Маккартни пусна забравен свой запис с Джеф Бек

Парче в подкрепа на вегетарианството и Понеделниците без месо

Джеф Бек (вляво) и Пол Маккартни. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Пол Маккартни пусна забравен свой запис с Джеф Бек

Джеф Бек (вляво) и Пол Маккартни. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Пол Маккартни сподели неизвестен на публиката свой запис, колаборация с Джеф Бек, направен преди тридесетина години. Кратката „Why Are They Cutting Down the Rainforest?“ (Защо изсичат дъждовните гори?) бе пусната онлайн вчера като част от нова поредица на Маккартни в подкрепа на вегетарианството и кампанията „Meat Free Monday“ (Понеделници без месо), съобщава „Гардиън“.

Бек, който си отиде на 10 януари тази година, говори в записа за обезлесяването на горите и вредата от масовото отглеждане на добитък, а на фон звучи китарен риф.

„Кончината на Джеф Бек – мой много добър приятел и чудесен, чудесен китарист – ми напомни за времето, в което работихме заедно преди много години за кампания в подкрепа на вегетарианството – написа Маккартни. – Китарата на фон е великолепна, защото това е самият Джеф!“

„Why Are They Cutting Down the Rainforest?“ е записана през 1994 г. като част от радиопоредица на Маккартни, посветена на темите, които го вълнуват, сред тях и храненето без месо.

„Това, което ме притеснява, е какво друго убиваме, освен кравите – казва Бек в записа. – Почти една четвърт от всички фармацевтични продукти и медикаменти се извличат от тропически растения. Но защото искаме още и още пасища за добитък, изкореняваме дъждовните гори, нехайни или несъзнаващи, че в тези дъждовни гори може би и вероятно растат растения, които може да предоставят лек за левкемия, сърдечни заболявания, може би дори за СПИН – кой знае. Няма смисъл да рискуваме да загубим евентуалното откритие на чудодейния лек само заради един хамбургер от 1,50 долара.“

Кампанията „Meat Free Monday“ е създадена през 2009 г. от Маккартни и дъщерите му Стела и Мери. В следващите седмици музикантът ще представи още аудио и видео-съдържание с „участието на приятели на инициативата“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах