Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пол Нюман отделил част от заплатата си за Сюзан Сарандън

По време на снимките актрисата открила, че заплащането на мъжете и жените не е равностойно за еднакво големи роли

Пол Нюман и Сюзан Сарандън в кадър от „Twilight“ - Пол Нюман отделил част от заплатата си за Сюзан Сарандън

Пол Нюман и Сюзан Сарандън в кадър от „Twilight“

Сюзан Сарандън разкри, че Пол Нюман ѝ дал част от хонорара си за участието си в трилъра „Twilight“ от 1998-а. Ролите и на двамата във филма били еднакво големи, но на Сарандън платили по-малко, разказва актрисата в интервю пред Би Би Си.

Главната героиня в криминалната драма си партнирала с Пол Нюман и Джийн Хекман. По време на снимките тя смятала, че тримата получават еднакви пари за свършената работа, но открила, че еднакво получават само мъжете, а тя – по-малко от тях.

Преди започването на работа по даден филм понякога се прави договорка между актьора и продуцента, която гарантира, че актьорът ще работи при същите условия, както партньорите си. Този вид договорка се нарича favored nations (букв. облагодетелствана нация) и важи както за еднакво отношение, така и за еднакво заплащане, когато ролите са равностойни. Сарандън твърди, че точно това не била спазено при заснемането на „Twilight“.

Пред Би Би Си Сарандън си спомни, че е чула за такъв случай и от Ема Стоун:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Тя е получила равностойно заплащане само защото колегите ѝ са настояли за това и заради нея са се отказали от част от собствените си заплати“.

В Международния ден на жената актрисата допълни и че в Холивуд винаги ще има кастинг диван:

„Това, което ще изчезне, е нежеланият обмен. Но си мисля, че сексуалното отдаване и привличането от властта, желанието да правиш секс с някого на по-висока позиция, е също така и на личен избор“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах