Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Полански с пето обвинение за секстормоз

Калифорнийка твърди, че е била насилена от режисьора, когато е била само на 10 години

Роман Полански отрича новите обвинения. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Полански с пето обвинение за секстормоз

Роман Полански отрича новите обвинения. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Калифорнийка обвини Роман Полански, че я е насилил сексуално, когато е била 10-годишна – това е петото твърдение от подобен характер, отправено срещу режисьора.

Мариан Бърнард казва пред британския „Сън“, че е била насилена през 1975-а, две години преди Полански да избяга от Щатите, след като се признава за виновен по дело за секс с малолетна. Инцидентът, твърди Бърнард, е станал на плаж в Калифорния, след фотосесия, на която режисьорът я накарал да позира гола.

„Първо мислех, че просто отивам на плаж с майка ми. За малко бяхме сами, а после той се появи – разказва Бърнард. – Майка ми ми обясни, че този човек иска да ме снима с едно кожено палто. Мислех, че е за списание или нещо такова.“

Първоначално, по думите на предполагаемата жертва, Полански наистина я снимал с палтото и с бикини, но после ѝ казал да позира гола.

„В един момент осъзнах, че майка ми я няма. Не знам къде е отишла и наистина не съм разбрала кога е тръгнала, но вече я нямаше. Тогава той ме насили“, заявява Бърнард.

Тя твърди, че страда от посттравматично стресово разстройство и клаустрофобия заради преживяното. Пред публичността излиза след скандала около холивудския магнат Харви Уайнстийн, изправен пред обвинения за сексуален тормоз и изнасилвания от повече от 50 жени.

Сега Бърнард е започнала петиция с призив Американската филмова академия да отмени членството на Полански, както вече е сторила с Уайнстийн.

Чрез агента си, Роман Полански отрича твърденията.

„Напълно отхвърлям безпочвените обвинения на г-жа Бърнард, която не познавам“.

Режисьорът е беглец от закона, след като напуска Щатите през 1977 г., малко преди да бъде изправен пред съда по дело за секс с малолетна. Тогава Полански вече е признал незаконното деяние с 13-годишната Саманта Геймър, но бяга от страната, защото се страхува, че споразумението, което е сключил с прокуратурата, за да избегне ефективна присъда, може да бъде отхвърлено от съда.

Всичко по темата ХАРВИ УАЙНСТИЙН: ПАДЕНИЕТО НА ХОЛИВУД в „Площад Славейков“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg