Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Полет над бездната (видео)

Танцът на дяволските риби – изящно изкуство

И до днес учените не знаят защо дяволските риби скачат над водата. Никой обаче не се съмнява колко е красив полетът им. - Полет над бездната (видео)

И до днес учените не знаят защо дяволските риби скачат над водата. Никой обаче не се съмнява колко е красив полетът им.

Вдъхновяващо видео със своеобразния летящ танц на дяволските риби (M. mobular) вдъхнови милиони хора в социалните мрежи. Краткият клип е на Би Би Си и ни представя скатове в изпълнение на прочутите си скокове над водата.

Въпреки като цяло големите си размери (до 5 метра), дяволските риби все още не са напълно изучени от изследователите. И не е категорично изяснено защо правят това действие, оприличавано в миналото на летене.

Кадри като тези обаче не просто вдъхновяват, но и демонстрират, че природата винаги има с какво още да ни впечатли – стига само да се вгледаме около нас.

Насладете се на тяхното изящно изкуство:

BüyüleyiciBu kesinlikle büyüleyici This is absolutely mesmerizing

Posted by haberinbizden.com on Sunday, May 31, 2015

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg