Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Полицаите в Ню Йорк бойкотират киното на Тарантино: Перверзни фантазии

Синдикат на силите на реда в САЩ призова да не се гледат филмите му

„Проблемът с полицейското насилие не престава, затова ние сме тук - обясни Куентин Тарантино пред АФП на 24 октомври. - Ако то бе взето предвид, тези полицаи-убийци щяха да са в затвора или най-малкото щяха да получат обвинение.” - Полицаите в Ню Йорк бойкотират киното на Тарантино: Перверзни фантазии

„Проблемът с полицейското насилие не престава, затова ние сме тук - обясни Куентин Тарантино пред АФП на 24 октомври. - Ако то бе взето предвид, тези полицаи-убийци щяха да са в затвора или най-малкото щяха да получат обвинение.”

Куентин Тарантино е превъзнасян за кървавите си филми. И никой не би могъл да каже, че режисьорът на „Убий Бил” и „Криминале“ проповядва насилие. Още по-малко полицейско, срещу което той протестира преди дни. Тарантино участва в две подобни демонстрации срещу извращения на силите на реда отвъд Атлантика, пише „Фигаро“.

Гражданската позиция на режисьора не остана незабелязана от най-големия нюйоркски полицейски синдикат.

„Време е да бойкотираме филмите на Куентин Тарантино – написа Патрик Линч, президент на полицейския синдикат Patrolmen’s Benevolent Association, в комюнике публикувано преди дни. После добави: „Не е изненадващо човек, който печели хляба си, величаейки престъпността, да се проявява като противник на полицаите”.

52-годишният режисьор участва в Ню Йорк в манифестации с искания за край на полицейското насилие и за реформа в съдебната система. На демонстрацията на 22 октомври той прочете имената на някои от жертвите на такова насилие – като Майкъл Браун, 18-годишен, чиято смърт във Фергюсън през август 2014 г. предизвика протести в цялата страна; като Тамир Райс, 12-годишен, убит няколко месеца по-късно, играейки си с пластмасов пистолет в Охайо.

„Проблемът с полицейското насилие не престава, затова ние сме тук – обясни Куентин Тарантино пред АФП на 24 октомври. – Ако то бе взето предвид, тези полицаи-убийци щяха да са в затвора или най-малкото щяха да получат обвинение.”

„Полицаите, които Тарантино квалифицира като убийци, не живеят във вселената на перверзните фантазии, които виждаме на големия екран; често те рискуват живота си, за да защитят обществото от истинска престъпност и размирици – отговори Патрик Линч. – Нюйоркчани трябва да му покажат, че напразно е дошъл в техния град да продава клеветническите си полицейски фикции.”

Тарантино отново ще завладее големия екран в началото на януари 2016 г. с уестърн за премеждията на осем убийци, наречен „Омразната осморка”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90