СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Полиция изведе Волен от НАТФИЗ. Браво!

Сидеров нахлу отново в Академията. Напираше някой да го удари - и този път спектакълът му се получи

В суматохата мъж с черна шапка не издържа и удари с юмрук Волен Сидеров. Снимка: Нова телевизия - Полиция изведе Волен от НАТФИЗ. Браво!

В суматохата мъж с черна шапка не издържа и удари с юмрук Волен Сидеров. Снимка: Нова телевизия

Волен Сидеров даде „пресконференция“ след изборите не в НДК, а в НАТФИЗ. Лидерът на „Атака“ направи опит за театър с терор в Академията. И „спектакълът“ му се получи – полицаи стояха на дистанция от него в ролята на публика и не посегнаха да изведат народния представител извън сградата. Желанието на своеВолния депутат да бъде ударен тази вечер бе удовлетворено.

Сидеров повтори атаката си в НАТФИЗ в неделя, във вечерта на изборите, но очевидно не бе добре приет във вуза, дори като кандидат-актьор. В блъсканицата от негови съратници във фоайето на учебното заведение и студенти не стана ясно каква е целта на визитата на Белия бродник по театралната улица „Раковски“. Видимо това бе някаква роля, но може би му трябва не професионална театрална критика, а помощ от ветеринар – както посочи политологът Огнян Минчев в студиото на Нова телевизия.

Защото разумна цел няма – Сидеров и неговата агресивна свита напираха да изиграят следизборния си етюд и да си гарантират телевизионно време… под предлога, че търсят неизвестен студент от НАТФИЗ, който наскоро нападнал лидера на Атака“. Не се чуваше добре кой какво казва, студентите скандираха: „Молим ви да напуснете Академията“, ректорът им проф. Любомир Халачев също бе в ситуация на просител политиците да напуснат учебното заведение. Там бе и Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите. Никой от тях обаче не успя да убеди натрапниците, че това не е сцена за тяхното шоу. Защото зрители имаше – гражданите, станали неволни свидетели чрез камерата на Нова телевизия на несмешното комедийно шоу.

– Незабавно напуснете сградата – призова проф. Халачев към Сидеров и Ко.

– Кой сте вие?! Собственик ли сте на НАТФИЗ – опонира му депутат от „Атака“.

Незабавно напуснете сградата, призовава проф. Любомир Халачев Волен Сидеров.

Незабавно напуснете сградата, призовава проф. Любомир Халачев Волен Сидеров.

А нормалните хора пред екраните се питаха: Няма ли кой да спре този театър?

Волен Сидеров повтори 50-ина пъти, че е бил ударен. „Ударен“, според него е опитът на охраната на НАТФИЗ да го спре с ръка. Уплашен от тази „игра с ръка“, депутатът напираше да бъде ударен наистина. И това в крайна сметка се случи.

Към 23 ч. в Театралната академия пристигна министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя отказа да коментира поведението на депутата, въпреки силния интерес от страна на медиите. Минути по-късно униформените извлякоха насила „имунизирания“ Волен Сидеров от учебното заведение. В суматохата той бе ударен в лицето и останаха съмнения, че юмрукът е дошъл от полицай. Депутатът получи и шамар зад врата от неизвестен смелчага.

Сидеров бе извлечен насила от НАТФИЗ. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

Сидеров бе извлечен насила от НАТФИЗ. Снимки: Веселин Боришев, Клуб Z

Volen4

Депутатът бе прибран в патрулка пред БИАД.

Нападателят на Сидеров е арестуван.

Нападателят на Сидеров е арестуван.

Секунди по-късно камерата на Нова показа Сидеров с лека рана и кръв под едното око. След намесата на полицията депутатът и жена му Деница Гаджева, посрещнала го театрално със сълзи, бяха прибрани и отведени с патрулка към Първо РПУ.

Деница Гаджева посреща възлюбения си Волен Сидеров. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

Деница Гаджева посреща със сълзи Волен Сидеров. 

Не стана ясно дали са арестувани. Министър Бъчварова отказа да отговори на този въпрос и се обърна със забележка към журналистите:

– На работа сме, а не на брифинг!

Представлението свърши, бродникът е в Първо РПУ. Завесата падна!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg