VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Положението на „Графа“ е Ода Жон

Вицове, колажи и градски фолклор, провокирани от новите ограничители на ул. „Граф Игнатиев“

„Граф Игнатиев“ като декор за „Сталкер“ на Андрей Тарковски. Илюстрация: Стефан Н. Щерев, 3inSpirit - Положението на „Графа“ е Ода Жон

„Граф Игнатиев“ като декор за „Сталкер“ на Андрей Тарковски. Илюстрация: Стефан Н. Щерев, 3inSpirit

Новите ограничители между зоните за пешеходци и за трамвая на столичната ул. „Граф. Игнатиев“ родиха нов градски фолклор. Странният геометричен вид на съоръженията предизвика въображението на софиянци и днес Фейсбук прелива от сравнения, метафори и колажи.

Триъгълните тела бяха наречени „тоблерони“, „перки от акула“, „зъби“, „шишове“, „пънове“, „гробища“, „основи за пейки“, „линия Зигфрид“… 

Вижте още: РЕДЯТ КУБЧЕТА И ТРИЪГЪЛНИЦИ ПО „ГРАФА“ (СНИМКИ)

Събрахме част от най-интересните коментари от стената на „Площад Славейков“ във Фейсбук:

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Едно подхлъзване и виждаш граф Игнатиев на живо“, „Добре ги наредихте, но все пак Картаген трябва да бъде разрушен“, „Ако не успее да те сгази трамваят, ще си разбиеш поне главата“, „Прилича на кадър от някакъв мрачен анти-утопичен филм… Но по-плашещото е, че си е чиста реалност… нашата реалност“, „Мордор след освежаващ ремонт“, „Като роман на Стивън Кинг“, „Дали Общината е предвидила бюджет и за ортопедични (гвоздеи, пирони и винтове за счупени крайници и прочие) операции на спъналите се в тях пешеходци?“, „Икономията тук е водеща – един куб = 4 зъба“, „Идеално – „Графа“ ще се превърне в пространство за провеждане на иновативни уроци по геометрия. Очаквайте тълпи тинейджъри с измервателни уреди в ръцете и отчаяние в очите“, „Бягане с препятствия“, „Ода Жон е положението – не падай дори на шега“, „Това сигурно е одобрено от Съюза на ортопедите“…

А ето как някои видяха новия вид на „Графа“:

Автор: Валдес Радев

Автор: Александър Пелев

Автор: Георги Георгиев

Автор: Неизвестен

Автор: Валдес Радев

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg