СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Полски дипломати рецитират Ботев, вълнуващо… (видео)

Поздрав от чуждата мисия за Националния ни празник

„Жив е той, жив е...“, рецитира посланик Кшищов Краевски пред президентството. - Полски дипломати рецитират Ботев, вълнуващо… (видео)

„Жив е той, жив е...“, рецитира посланик Кшищов Краевски пред президентството.

Дипломати от Полското посолство в България са избрали да почетат Националния празник на България, рецитирайки едно от най-вълнуващите стихотворения на Христо Ботев – „Хаджи Димитър“. Изпълненията им са заснети на видео, публикувано в YouTube.

Окичени с мартеници, поляците произнасят „Жив е той, жив е…“ на български и след това на родния си език. Куплетите на елегията са разпределени между Негово превъзходителство посланик Кшищов Краевски, аташето по отбраната полковник Силвестер Шулц, съветник Гражина Хоронжикевич, съветник-министър Ярослав Джеджич, трети секретар Агата Флашинска, втори секретар Якуб Флашински, консул Катажина Деда, съветник Ярослав Сковронски и първи съветник Ярослав Годун.

В края на видеото посланик Краевски заедно със съпругата си и дъщеря си пожелава на всички българи здраве и благополучие.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90