СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Поляков поставя Уди Алън и Нийл Саймън в Театър „София“

Две пиеси в един спектакъл

Пламен Манасиев и Силвия Петкова в сцена от "Олд Сейбрук и Последният страстен любовник". - Поляков поставя Уди Алън и Нийл Саймън в Театър „София“

Пламен Манасиев и Силвия Петкова в сцена от "Олд Сейбрук и Последният страстен любовник".

Спектакъл по две пиеси на драматурзите Уди Алън и Нийл Саймън ще бъдат играни премиерно тази седмица в Театър „София“. „Олд Сейбрук“ на Алън и „Последният страстен любовник“ на Саймън са в превод на Матей Тодоров и Милена Сотирова и са поставени от режисьора Николай Поляков.

В ролите влизат Николай Димитров, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Пламен Манасиев, Мартин Гяуров, Симона Халачева, Николай Антонов и Юлиян Рачков, Милена Живкова, Йоанна Темелкова, Лилия Маравиля. В постановката звучи и гласът на актьора Ицхак Финци.

Двете комедии са вдъхновени от вечните въпроси около любовта и брака. Смешни, проникновени текстове за това как двойките изпадат в криза, къде се крием от собствените си комплекси, възможно ли е да обичаме само един партньор… „Олд Сейбрук“ и „Последният страстен любовник“ разказват куриозните преживявания на влюбени ексцентрици, попаднали в абсурдни ситуации.

Премиерата е на 26 февруари (четвъртък) от 19 ч. в Театър „София“. Представлението се играе още на 4, 6 и 27 март.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС