Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Помен със стихове на Любомир Левчев

Гласът му ще прозвучи на запис в поетичен рецитал в НДК

Любомир Левчев (1935 - 2019). Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Помен със стихове на Любомир Левчев

Любомир Левчев (1935 - 2019). Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Четиридесет дни, след като си отиде Любомир Левчев, поетът ще бъде почетен с рецитал на 5 ноември в зала 6 на НДК. Някои от най-обичаните му стихове ще прозвучат на запис с неговия глас и в изпълнение на живо от актьора Валентин Ганев. Поетичният помен е именуван „Звездопадът“, по заглавието на една от стихосбирките на Левчев.

Дългогодишен председател на Съюза на българските писатели, Левчев издава първата си стихосбирка „Звездите са мои“ през 1957 г. „Звездопадът. Поеми“ излиза през 1973 г. Автор е още на „Обсерватория“ (1967), „Дневник за изгаряне“ (1973, 1975), „Заклинания“ (1981), „Лък“ (1983), „Самосъд’83“ (1983), „Метроном“ (1986) и „Небесен срив“ (1996). Автор е на романите „Убий Българина!“, „Ти си следващият“ и „Панихида за мъртвото време“. Писал е сценарии за киното, негови са текстовете за филмите „Мълчаливите пътеки“, „Гибелта на Александър Велики“, „Сладко и горчиво“.

Входът за събитието е свободен, достъпът е през А6.

Вижте още: МАЛЪК БЯХ ДА ОЦЕНЯ ТОЗИ ДРЕВЕН ВИД ЩАСТИЕ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90