Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Помирение в Класическата гимназия

Решението: Част от класовете ще учат в Модерно предградие, горният курс - в центъра

В Класическата гимназия вече ще има прием от Пети клас, а не както досега от Осми.  - Помирение в Класическата гимназия

В Класическата гимназия вече ще има прием от Пети клас, а не както досега от Осми.

В Класическата гимназия се помириха. След преговори на група учители днес в Министерството на културата бе постигнато съгласие занятията в НГДЕК да тече и в двете сгради – по-малките ученици ще посещават ремонтираната сграда в кв. „Модерно предградие“, а горните класове – в 13-о училище на Женския пазар.  

На срещата с Вежди Рашидов бе решено в Класическата гимназия да има прием от Пети клас, а не както досега – от Осми. Занапред синдикалните спорове в колектива ще се решават в рамките на колективния трудов договор.

Директорката на гимназията Мариела Папазова ще продължи да заема поста си, няма да приеме и подадените в края на миналата седмица оставки на 37 учители от гимназията. Учебният процес в ремонтираната училищна сграда на ул. „Баба” № 16 в „Модерно предградие“ вече протича нормално, твърдят от НГДЕК.

На срещата стана ясно, че микроклиматът в учителския колектив на Класическата е нарушен, има и проблем в отношенията с част от родителите. Министърът призова училищното ръководство и учителите да не допускат разстройване на учебния процес: „Нека проявим разум, длъжни сме да възстановим престижа на Класическата гимназия“.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах