Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Понеделник, 18,30 ч.: НАСА разкрива загадка от Марс

Тази вечер светът ще научи отговора на една от мистериите на Червената планета

На последното събитие от такъв тип НАСА съобщи за съществуването на Земя 2.0. Какво ли ще ни разкрие сега за Марс? - Понеделник, 18,30 ч.: НАСА разкрива загадка от Марс

На последното събитие от такъв тип НАСА съобщи за съществуването на Земя 2.0. Какво ли ще ни разкрие сега за Марс?

Голямо научно откритие за мистерия на Марс ще представи НАСА на специален брифинг в понеделник. От космическата агенция не разкриват предварително детайли за естеството на новината. Очаква се обаче да бъде революционна – с подобен анонс бе организирана през месец юли подобна забулена в тайнственост пресконференция, на която бе обявено откриването на планета близнак на Земята.

Събитието ще се проведе в 11,30 часа (18,30 ч. българско време) в централата на НАСА във Вашингтон, а в него ще участват някои от водещите изследователи на агенцията и университетски преподаватели. Сред тях са ръководителят на отдела за планетарни науки Джим Грийн, водещия учен в програмата за изследване на Марс към НАСА Майкъл Майер, Мери Бет Вилхелм от Технологичния институт на Джорджия и Алфред Макюън от Университата на Аризона в Тусон.

Форматът на събитието, предавано на живо в интернет, ще позволи да се задават въпроси на място, по телефона и дори в социалните мрежи – всеки ще може да се включи в Туитър с хаштага #AskNASA.

През юли на специална пресконференция от НАСА обявиха откритието, направено с космическия телескоп Кеплер – друга Земя, с размери близки до тези на нашата и на аналогично разстояние от своята звезда. Все още предстоят много проучвания на далечната планета, но първоначалните предположения са, че на нея може да има течаща вода и дори растения.

Какво са открили сега от космическата агенция на Марс и дали животът на Червената планета ще попадне от сферата на научната фантастика в реалността – предстои да узнаем днес.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90