Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Поправените „Котки“ с предпремиера и нов трейлър (видео)

След масово възмущение сред зрителите, лицата на котките бяха изчистени и заприличаха на човешки

След нанесените поправки, в новия трейлър на „Котките“ лицето на Иън Маккелън вече е разпознаваемо. Снимка: Стопкадър - Поправените „Котки“ с предпремиера и нов трейлър (видео)

След нанесените поправки, в новия трейлър на „Котките“ лицето на Иън Маккелън вече е разпознаваемо. Снимка: Стопкадър

Том Хупър, режисьорът на „Котките“ – новата филмова адаптация по хитовия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър – представи филма си за първи път пред публика в новия му, подобрен вариант. След нестихващо възмущение на зрители още от лятото, когато бе пуснат първият трейлър, екипът се вслуша в забележките и редактира продукцията– в новото видео вече се забелязва, че лицата на котките са изчистени от козина и актьорите вече са по-разпознаваеми.

Вижте още: ПРЕСНИМАТ „КОТКИТЕ“ ЗАРАДИ НЕГОДУВАНИЕТО НА ЗРИТЕЛИТЕ

На 17 декември в препълнен лондонски киносалон се проведе и първата предпремиера на „Котките“. Хупър сподели преди събитието, че е завършил корекциите си по филма едва преди 12 часа. Първите ревюта на критиците са положителни, а у нас с котешкия клан ще се срещнем на 27 декември.

Актьорите във филма обаче не се притесняват от яростните реакции на феновете, напротив – радват се, че проектът успява да предизвика толкова голям интерес още преди да е тръгнал по световните киноекрани, споделят някои от тях пред „Холивуд Рипортър“. Неодобрението те отдават на факта, че „Котките“ е нещо ново и много по-различно от бродуейския мюзикъл и може би затова не успява да покрие очакванията на повечето зрители със своите персонажи –  наполовина котки, наполовина хора. Някои дори сравняват случая с „Аватар“, който се срещна подобни реакции, когато бе показан за първи път, а днес е най-печелившият филм в Холивуд.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Между Коледа и Нова година предстои да видим на екрана котешко-човешките лица на редица звезди – Джуди Денч, Иън Маккелън, Идрис Елба, Тейлър Суифт, Дженифър Хъдсън, Ребъл Уилсън…

Наскоро още един филм мина през същия процес – първият трейлър на „Соник“ предизвика бурни реакции и след продължително настояване екипът зад продукцията угоди на феновете си и успешно преправи образа на синия таралеж със свръхспособности в главната роля.

ВЪЛНА ОТ ВЪЗМУЩЕНИЕ ОТ КРЪСТОСКАТА МЕЖДУ КОТКИ И ХОРА В „КОТКИТЕ“

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3