Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Подобие на Крисия ще ни представя на Детската Евровизия (видео)

Нищо детско, освен възрастта, няма в изпълнението на 10-годишната Лидия Ганева от Пловдив

Лидия Ганева прекарва детството си зад кулисите, отбелязва БНТ - майка й е народна певица, а баща й – професионален танцьор в ансамбъл „Тракия”. - Подобие на Крисия ще ни представя на Детската Евровизия (видео)

Лидия Ганева прекарва детството си зад кулисите, отбелязва БНТ - майка й е народна певица, а баща й – професионален танцьор в ансамбъл „Тракия”.

Синдром „Крисия“ е завладял детската сцена у нас. Поредното момиченце – подобие на невръстната звезда от Разград, бе избрано да представя България на „Детската Евровизия“. Името му е Лидия Ганева. Малката пловдивчанка спечели правото да пее на музикалния конкурс в Малта след риалити шоу на БНТ.

Лидия е на 10 години, но освен възрастта в изпълнението й няма нищо детско – момиченцето пее като Крисия, с маниера на възрастна. Миналогодишната ни представителка в състезанието – 12-годишната Габриела Йорданова от Русе – демонстрира същата мода. Според специалисти, след участието на Крисия на Детската Евровизия мнозина родители в София и в страната са обхванати от луда амбиция да превърнат децата си в звезди и музикалните школи преживяват небивал разцвет. Регионалните музикални конкурси за непълнолетни също отчитат небивал ръст на участници.

Не само победителката Лидия, а и повечето деца в Детската Евровизия тази година пеят като Крисия. Така е и при Димитрина Германова от Добрич, заела второто място в конкурса, както Преслава Петрова от Търговище, която е на трето място.

Лидия Ганева бе избрана от жури в състав: Владимир Ампов-Графа, Теди Кацарова, Нора Караиванова, ВенЗи, Борислав Миланов и телевизионния режисьор Гордън Бонело. Зрителите също се включиха в гласуването за българския представител чрез SMS-и.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах