POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Порно новини

За Коледа „Телеграф“ предлага на читателите си църковен календар, за Нова година - жива плът. - Порно новини

За Коледа „Телеграф“ предлага на читателите си църковен календар, за Нова година - жива плът.

Да посегнеш към „Телеграф“ е като да караш по Околовръстното и да спреш на трета страница. А да купиш годишния им календар, е като да пътуваш цяла година в тир. Дванайсет мечти на тираджия от 90-те, който не е почиствал купето си до 2023 г. и обикаля пътищата със своята стока.

„Телеграф“ остана вероятно единственият ежедневник в Европа, който продължава да предлага голи жени на трета страница, единственият може би и в целия цивилизован свят. Наред с новините от България и света той е доставчик и на порно. В него пишат за #МеТоо, за битата от свой колега актриса на снимачната площадка, първия оповестен случай на насилие над жена в българското кино. И го предлагат в пакет с гола жена. Това е и част от общата тенденция информацията и фактите да се превръщат във второстепенни в медиите за сметка на сензацията – в този случай буквална.

Британският „Сън“ премахва голите жени от страниците си през 2015-а. Официално не дават обяснение, не е и необходимо. „Остаряла традиция“, гласи коментарът в Туитър на Рупърт Мърдок, собственик на вестника. Другият голям жълт вестник в Европа – „Билд“, премахва живата плът дори по-рано – през 2012-а. Пишат, че много жени намират тези изображения за обидни и деградиращи – „както сред нас, в редакторската колегия, така и сред нашите читатели“. В „Билд“ няма голота не само на трета страница, а и в целия вестник. Онлайн търсене не показа наличие на вестник с голи жени и в Русия. В българския „Телеграф“, който се има за съвременна медия, (да кажем ли сериозна?), жената все още е стока, която всеки ден вадят на сергията. Медия с бюджет и хонорари за жени сексуални примамки. Вестник, който е част от медийна група, в чието ръководство има и жени. Но и да нямаше, не би било зле и мъжете в „Юнайтед Груп“ да влязат в ХХІ век. Всички те са наясно, че това унижение е на една крачка от насилието.

Впрочем „Телеграф“ не търгува само с плът. За Коледа вестникът предложи на читателите си религиозен календар. Голият е за Нова година. Двата излизат в разстояние на една седмица, представяйки „традиционните“ ценности: жената унизена, вярата – демонстративна. И всичко е за продан.

Може да не те купуват заради новините, но ще те купят заради порното. Но и то е от старата школа. Новата е в Инстаграм.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg