Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Портрет на Франк Синатра от Норман Рокуел на търг

„Сотбис“ предлагат лични вещи на певеца и съпругата му

Норман Рокуел,  „Синатра: Американски класик“, 1973 - Портрет на Франк Синатра от Норман Рокуел на търг

Норман Рокуел, „Синатра: Американски класик“, 1973

Портрет на Франк Синатра, рисуван от Норман Рокуел, годежният диамантен пръстен на Барбара Синатра и още 26 лични вещи на семейството ще бъдат предложени на търг от „Сотбис“. Приходите от аукциона, озаглавен „Синеоката дама: Притежанията на Барбара и Франк Синатра“, ще отидат за детския център на Барбара Синатра. Името е вдъхновено от мемоарите на Барбара „Синеоката дама: животът ми с Франк Синатра“.

Предложените вещи предлагат поглед към семейния живот на двойката – могат да се видят техни любими филми, бижута, спортни екипировки и дори мебели. Предметите са събрани от домовете им в Палм Спрингс, Лос Анджелис и Малибу. Общата стойност на вещите е оценена на повече от 3 млн. долара.

Сред предметите може би най-голямо внимание привлича портретът на Синатра от Норман Рокуел, озаглавен „Синатра: Американски класик“. Рокуел е популярен илюстратор и художник, чиито произведения отразяват американската културата и конфликтите в нея. Картината му „Проблем, с който всички ние трябва да живеем“ например изобразява малко тъмнокожо момиче с книга, което върви уверено, охранявано от четирима щатски шерифи. Платното е вдъхновено от истинска история: 6-годишната Руби Бриджис става първото тъмнокожо дете, което влиза в училище за бели.

Вижте още: ПРОБЛЕМ, С КОЙТО ВСИЧКИ ЖИВЕЕМ

Сред останалите предмети в търга са картините „Момиче с тюрбан“ на Уолт Кун, „Bather and Cloud Reflections“ на Чайлд Хасам, настолна лампа „Божур“ на „Тифани“, личния комплект с голф стикове на Франк Синатра със специално изработена торба за тях, негов концертен постер от 1950-а, копие от книгата „Образи на смелостта“ на Джон Ф. Кенеди, медальон от встъпването в длъжност на Роналд Рейгън, картичка за рождения ден на Франк Синатра от Бил Клинтън, годежния пръстен на Барбара Синатра…

Преди да бъдат предложени на търга на 6 декември в Ню Йорк, вещите на семейство Синатра първо ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде показана в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС