Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Портретът отвъд класическата снимка

Проектът NEWSIGHT на Темелко Темелков открива по-пълен поглед към личността

Проектът на Темелко Темелков изоставя ограниченията на класическата снимка  - Портретът отвъд класическата снимка

Проектът на Темелко Темелков изоставя ограниченията на класическата снимка

Класическа фотография чрез нестандартно портретиране показва изложбата NEWSIGHT на Темелко Темелков, открита в Мраморното фоайе на Националния дворец на културата. Проектът изоставя ограниченията на класическата снимка и ги заменя с обемни фотографии на популярни и неизвестни личности, изкристализирали до най-истинското си лице.

Всеки от тях е сниман от четирите посоки на света – север, юг, изток и запад, а кадрите са събрани в паралелепипед така, че зрителят може да се разходи около портретите, да ги огледа от всички страни и да вникне в автентичността на образите.

На откриването Темелков благодари на всички, застанали пред обектива му, защото „смелостта да се снимаш от четири страни ти позволява да разбереш по-добре себе си и другите“.

Темелков е сред най-активните и признати български фотографи, възпитаник на НАТФИЗ, носител на награди за модна фотография. Освен, че снима за някои от най-важните модни списания, той е автор и на рекламни, и музикални клипове, а също оператор и режисьор на филми.

Изложбата, част от ХХ Салон на изкуствата в НДК, ще остане в Мраморното фоайе на двореца до 20 юни.

Фотографът благодари на всички, застанали пред обектива му

Фотографът благодари на всички, застанали пред обектива му

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС