Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Последен трейлър на „Домът на дракона“ дни преди драконите да плъзнат на екрана

Битката за абсолютна власт във Вестерос започва на 22 август

По всичко изглежда, че драконите ще бъдат основно оръжие за подсигуряване на власт. Снимка: Стопкадър - Последен трейлър на „Домът на дракона“ дни преди драконите да плъзнат на екрана

По всичко изглежда, че драконите ще бъдат основно оръжие за подсигуряване на власт. Снимка: Стопкадър

Последно повдигане на завесата получиха зрителите на предстоящия сериал „Домът на дракона“ само три дни преди премиерата. Спинофът на „Игра на тронове“ загатва още малко за предстоящата гражданска война, която ще разтърси Вестерос след смъртта на краля. Братът и дъщерята на краля ще влязат в ожесточена битка за властта, станала известна във фолклора на „Песен за огън и лед“ като Танц с дракони.

„Пътят напред е несигурен, но краят му е ясен. Ние сме по-добре подготвени от всеки, който се осмели да ни предизвика. Заплахата от война приближава“, казва във видеото Визерис Първи Таргариен, чиято смърт ще хвърли кралствата в години на политически кризи.

Озаглавен „Огънят ще възцарува“, краткият видеоклип потвърждава, че освен Таргариените, основни герои в наратива ще бъдат и техните дракони. Според Дж. Р. Р. Мартин, авторът на поредицата „Песен за огън и лед“, който вече даде одобрението си за епизодите от първия сезон, те ще бъдат 17 на брой.

Сюжетът на сериала следва събития, представени в „Огън и кръв“, около 200 години преди познатите истории от „Троновете“. От минали трейлъри стана ясно, че първите 10 епизода ще се съсредоточат върху борбата за власт след смъртта на крал Визерис I. По традиция тронът трябва да отиде при дъщеря му Ренира Таргариен, но нейното право е оспорено от съвета на краля – „никоя жена не е сядала на трона досега“. Независимо от протеста им обаче Ренира – също като Денерис в „Троновете“ – е решена да надделее на всяка цена.

Право на трона смята, че има и Демон Таргариен, брат на Визерис и чичо на Ренира, който отдавна се готви да наследи властта. От видеото става ясно, че двамата ще впрегнат всички сили и дракони, за да седнат на трона.

Амбициозни планове кроят и другите семейства, близки до властта, видели възможност да затвърдят позицията си насред кървавия родов спор.

В актьорския състав влизат Пади Консидайн (крал Визерис), Мат Смит (Демон Таргариен), Мили Алкок и Ема Дарси (Ренира като млада и като по-възрастна), Оливия Кук (Алисан Хайтауър) и др. Шоурънъри на сериала са Райън Дж. Кондал и Мигел Сапочник. Рамин Джауади ще се завърне като композитор на Вестерос.

„Домът на дракона“ ще има премиера на 21 август в НВО, ще може да се гледа и онлайн на платформата НВО Мах. У нас премиерата е обявена за следващия ден, 22 август, заради часовата разлика. Всеки следващ епизод ще бъде достъпен за гледане в понеделник, по график финалът е на 23 октомври.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

На прасе съм

kapatovo.bg