Софийска филхармония МЕГАБОРД

Последните дни на 2022 г. с канкан и новогодишен бал

Музикалният театър с празнични спектакли

Трупата ще представи най-доброто от света на оперетата. Снимка: Национален музикален театър - Последните дни на 2022 г. с канкан и новогодишен бал

Трупата ще представи най-доброто от света на оперетата. Снимка: Национален музикален театър

Духът на виенските балове ще завладее НДК в последните дни на 2022 г. с „Новогодишен оперетен бал при принц Орловски“. Организира го Музикалният театър и в него ще прозвучат откъси от световната оперетна класика. Събитието е на 28 декември в Зала 1 на НДК.

Зрителите ще слушат любовни признания, непреходен хумор и красиви костюми от спектакли по музика на Калман, Лехар, Щраус, Гуно, Росини, Шостакович. В програмата са подбрани арии, дуети и ансамбли от някои от най-разпознаваемите заглавия от репертоара на Оперетата в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър. Организаторите обещават да пресъздадат празничния дух на класическите виенски балове.

Диригент на концертния спектакъл е Юли Дамянов, режисьор – Александър Мутафчийски, хореографи – Йоанна Стоянова и Татяна Янева, хормайстор – Людмил Горчев. Сценичен дизайн и координатор на проекта е Пеньо Пирозов, костюмите са дело на Цветанка Петкова – Стойнова и Яна Дворецка, концертмайстор е Мария Кирова.

Спектакълът в НДК е част от празничната програма на Оперетата, която ще започне още на 18 декември, когато в сградата на Музикалния театър ще се състои Коледно-новогодишен концерт. Събитието, озаглавено „В ангели аз вярвам“, ще представи произведения от жанра на оперетата, мюзикъла, балета и евъргрийна. Ще звучи музика от класически композитори като Пучини, Франц Лехар, Имре Калман, Ленард Бърнстейн, както и от съвременни автори като Джон Уилямс, Румен Бояджиев-син и др. Участват артистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър, диригент е Людмил Горчев.

Билетите за датата са изчерпани, но концертът ще се повтори на 21, 22 и 23 декември.

Музикалният театър се е погрижил и за Новата година с празничния спектакъл „Grand Cancan – Великата оперета“ на 31 декември. Началото е в 17 ч., а както подсказва заглавието главен герой на празненствата ще бъде канканът. В програмата са много от заглавията на световната оперетна класика, участват солистите Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров.

Диригент на новогодишния спектакъл е Юли Дамянов, режисьор – Александър Мутафчийски.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах