Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Последните ѝ дни бяха с тази песен (видео)

Новата песен на Татяна Лолова е за любовта. Дует с Орлин Горанов

„Много се радвам, че участвам [в тази песен], зарадвайте се и вие“, казва Татяна Лолова в интрото на видеото. Снимка: Игор Марковски - Последните ѝ дни бяха с тази песен (видео)

„Много се радвам, че участвам [в тази песен], зарадвайте се и вие“, казва Татяна Лолова в интрото на видеото. Снимка: Игор Марковски

Има нещо много символично в това, че последното нещо, създадено от Татяна Лолова преди да си отиде, е песен. При това песен със заглавие „Любовта“. Такава синхроничност е възможна само при хората, които са заслужили подобен дар – да поставят точката на земния си път с възможно най-красивото обяснение в любов към целия свят.

Втората песен на Татяна Лолова в проекта „Пеещи артисти“, продуциран от Игор Марковски, е като предсмъртно послание. Спокойно може да бъде разтълкувано като последни думи, изпети с най-вдъхновяващата усмивка на света.

Песента тръгна премиерно днес, ден преди сбогуването с голямата българска актриса. В тази песен Татяна Лолова пее за любовта в дует с Орлин Горанов.

Клипът към изпълнението е събран от кадри, заснети по време на записа през февруари, разказа пред „Площад Славейков“ Игор Марковски. Предвиждало се е да бъде заснет пищен видеоклип. Според замисъла тя е трябвало да играе ролята на зряла буржоазка, която живее сред изискани вещи, скъпи картини, притежава „Ролс Ройс“, а Орлин Горанов е трябвало да играе нейният иконом. Снимките на видеоклипа е трябвало да се проведат през март, точно на следващия ден, след като Татяна Лолова е била приета в болница с Ковид.

Игор Марковски разказа и трогателна история, свързана с реализацията на последната песен, чиято премиера е днес. След като актрисата е била интубирана и не е можела вече да говори, продуцентът получил обаждане от нейния лекар, който му е предал изричната ѝ заръка:

„Нека Живко да ми оправи гласа!“.

„Живко? Нямаме такъв лекар уши-нос-гърло“, отвърнал на глас лекарят.

Живко, всъщност, е тонтехникът от звукозаписното студио.

След като записала вокалите на „Любовта“, Татяна Лолова с присъщото си чувство за хумор е обещала да направи и трето участие в проекта „Пеещи артисти“, но само при изричното условие да бъде включен и Пласидо Доминго, разказа за шегата ѝ Игор Марковски.

Клипът „Любовта“ е монтиран през последните дни, непосредствено след смъртта ѝ, от материал, заснет в звукозаписното студио по време на репетициите.

Музиката е на Доно Цветков, текстът – Станислав Пенев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg