Последните ѝ дни бяха с тази песен (видео)

Новата песен на Татяна Лолова е за любовта. Дует с Орлин Горанов

„Много се радвам, че участвам [в тази песен], зарадвайте се и вие“, казва Татяна Лолова в интрото на видеото. Снимка: Игор Марковски - Последните ѝ дни бяха с тази песен (видео)

„Много се радвам, че участвам [в тази песен], зарадвайте се и вие“, казва Татяна Лолова в интрото на видеото. Снимка: Игор Марковски

Има нещо много символично в това, че последното нещо, създадено от Татяна Лолова преди да си отиде, е песен. При това песен със заглавие „Любовта“. Такава синхроничност е възможна само при хората, които са заслужили подобен дар – да поставят точката на земния си път с възможно най-красивото обяснение в любов към целия свят.

Втората песен на Татяна Лолова в проекта „Пеещи артисти“, продуциран от Игор Марковски, е като предсмъртно послание. Спокойно може да бъде разтълкувано като последни думи, изпети с най-вдъхновяващата усмивка на света.

Песента тръгна премиерно днес, ден преди сбогуването с голямата българска актриса. В тази песен Татяна Лолова пее за любовта в дует с Орлин Горанов.

Клипът към изпълнението е събран от кадри, заснети по време на записа през февруари, разказа пред „Площад Славейков“ Игор Марковски. Предвиждало се е да бъде заснет пищен видеоклип. Според замисъла тя е трябвало да играе ролята на зряла буржоазка, която живее сред изискани вещи, скъпи картини, притежава „Ролс Ройс“, а Орлин Горанов е трябвало да играе нейният иконом. Снимките на видеоклипа е трябвало да се проведат през март, точно на следващия ден, след като Татяна Лолова е била приета в болница с Ковид.

Игор Марковски разказа и трогателна история, свързана с реализацията на последната песен, чиято премиера е днес. След като актрисата е била интубирана и не е можела вече да говори, продуцентът получил обаждане от нейния лекар, който му е предал изричната ѝ заръка:

„Нека Живко да ми оправи гласа!“.

„Живко? Нямаме такъв лекар уши-нос-гърло“, отвърнал на глас лекарят.

Живко, всъщност, е тонтехникът от звукозаписното студио.

След като записала вокалите на „Любовта“, Татяна Лолова с присъщото си чувство за хумор е обещала да направи и трето участие в проекта „Пеещи артисти“, но само при изричното условие да бъде включен и Пласидо Доминго, разказа за шегата ѝ Игор Марковски.

Клипът „Любовта“ е монтиран през последните дни, непосредствено след смъртта ѝ, от материал, заснет в звукозаписното студио по време на репетициите.

Музиката е на Доно Цветков, текстът – Станислав Пенев.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах