Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Последните думи на Хийт Леджър: Трябва да поспя…

На следващата сутрин имал насрочена среща със Стивън Спилбърг. Искаше да е във форма, а не можеше да заспи, разкрива бащата на актьора

Хийт Леджър е открит бездиханен в дома си на 22 януари 2008 г. - Последните думи на Хийт Леджър: Трябва да поспя…

Хийт Леджър е открит бездиханен в дома си на 22 януари 2008 г.

В интервю пред ABC News Ким Леджър се връща към последните моменти от живота на сина си Хийт, починал през 2008 г. Няколко часа преди смъртта си актьорът се е оплаквал от безсъние, причинено от инфекция на дихателните пътища.

Хийт се почувствал зле, позвънил на сестра си Кейт и споделил с нея стресовото си състояние.

„Оплака се е, че не може да спи, защото е преуморен. На следващата сутрин имал насрочена среща със Стивън Спилбърг. Искаше да е във форма, а не можеше да заспи“, разкрива баща му.

„Просто трябва да поспя малко“, казал Хийт Леджър.

Заради инфекцията Хейт Леджър е бил на лекарства. Сестра му, притеснена от състоянието му, го е посъветвала да не гълта повече приспивателни. Кейт му казала:

„Хийт, не можеш да вземаш повече приспивателни, отколкото ти е предписано. Не е хубаво да ги смесваш“.

А той й отговорил:

„Кати, не се притеснявай, ще се оправя. Просто трябва да поспя малко…“

Това са последните думи, които изрича Хийт – или поне последните, които чува Кейт.

„Това беше неимоверен удар за нас. Той просто е заспал и повече не се пробуди“, казва Ким Леджър.

Открит бездиханен в дома си на 22 януари 2008 г., Хийт Леджър по онова време се е снимал в „Сделката на доктор Парнасъс“. Аутопсията му показва, че е починал от отравяне вследствие смесване на различни предписани му лекарствени средства. На следващата година на австралийския актьор бе присъден Оскар посмъртно за ролята си на Жокера в „Черния рицар“.

След смъртта му баща му става представител на Script Wise – фондация, която иска да фокусира общественото мнение към опасностите от злоупотреба с лекарства.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg