VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Масалитинова отказала поклонение в Народния театър

Последните й думи: Славка Славова е при мен

Таня Масалитинова не искаше публиката да я вижда като руина в последните години от живота й.  - Масалитинова отказала поклонение в Народния театър

Таня Масалитинова не искаше публиката да я вижда като руина в последните години от живота й.

„Знаеш ли кой беше току-що при мен? Славето…“

Това били последните думи на Таня Масалитинова минута, преди да почине, разказа пред „Площад Славейков“ Вера Леонидова, дъщерята на голямата актриса. Славето – така Масалитинова наричала най-близката си приятелка Славка Славова, която си отиде през 2001 г.

Двете приятелки отново се събраха - Таня Масалитинова и Славка Славова.

Двете приятелки отново се събраха – Таня Масалитинова и Славка Славова (вдясно).

Татяна Николаевна Масалитинова издъхна в събота следобяд след дълго боледуване. Дъщеря й казва, че до последно актрисата била в съзнание, но изпитвала големи болки. Преди няколки дни Масалитинова опитала да чете книгата „Война и мир“ на Толстой, с която в ръце издъхнал през 1961 г. баща й – създател на актьорската школа към Народния театър, превърнала се по-късно във висш Институт за театрално изкуство, днешния НАТФИЗ.

По думите на Вера Леонидова, Таня Масалинова не пожелала посмъртното й изпращане да бъде в Народния театър, откъдето бе пенсионирана през 1989 г. От първата ни трупа тя си тръгва с обида и според дъщеря й актрисата не стъпва никога повече в любимия си театър, където е играла 43 години.

Поклонението пред Таня Масалитинова е във вторник от 13 ч. в столичната църква „Св. Седмочисленици“. 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg