POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Последните пет години на Боуи във филм

Ззвездата научава, че болестта му е нелечима, три месеца преди края, разкрива документална продукция на Би Би Си

Дейвид Боуи почина на 69-годишна възраст точно преди една година - на 10 януари 2016-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Последните пет години на Боуи във филм

Дейвид Боуи почина на 69-годишна възраст точно преди една година - на 10 януари 2016-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският музикант Дейвид Боуи научил, че има рак в краен, терминален стадий – само три месеца преди смъртта си, става ясно от нова документална продукция на Би Би Си. Филмът „Дейвид Боуи: Последните пет години“, бе излъчен по телевизия BBC 2 в събота – три дни преди първата годишнина от смъртта на певеца, който почина на 69-годишна възраст точно преди една година – на 10 януари 2016-а.

Филмът показва кадри от световното турне на певеца, Reality Tour, през 2003 – 2004, но основно разказва за последните години от живота на британската рок легенда. Той е продължение на документалния филм от 2013-а „Дейвид Боуи: Пет години“

Режисьорът на клипа Lazarus Йохан Ренк разкрива в новия филм, че певецът е разбрал, че болестта му е нелечима, докато работел над видеото към едноименната песен.

По-късно научих, че през седмицата, в която снимахме, той вече е знаел, че всичко е свършено и болестта е победила“, каза Ренк.

Въпреки това Ренк твърди, че във видеото, в което Боуи лежи в болничното легло с превръзка на лицето и с копчета на мястото на очите, не става дума за болестта на певеца.

За мен това беше изцяло свързано с библейския аспект – човек, който възкръсва от мъртвите. Това нямаше ни общо с неговото заболяване“, обяснява режисьорът.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg