Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Последният албум на Франк Запа излиза през юни

22 години след смъртта на музиканта, творбата му ще види бял свят

Франк Запа умира на 4 декември 1993 г. - Последният албум на Франк Запа излиза през юни

Франк Запа умира на 4 декември 1993 г.

Последният албум на Франк Запа, „Изтанцувай ми това“, записан преди смъртта му през 1993 г., най-сетне ще излезе на пазара – през юни 2015 г. Така той ще заключи интензивната дискография на музиканта – която започва с „Полудял“ през 1966 г. и включва около 100 албума.

Въпреки че новината за дългоочаквания диск бе приета като шега, тъй като се появи на 1 април на сайта на Запа, публикацията, придружена с линк за предварителната поръчка, все още е активна на сайта.

Франк Запа почина на 52 години през декември 1993 г. – от рак на простатата. Малко преди смъртта си той каза в интервю, че работи по нов албум и го описа като: „сътворен да се използва от модерни танцови групи“, добавяйки, че е „почти готов“.

За последното десетилетие наследниците на Запа издадоха няколко негови посмъртни тави.

https://youtu.be/q46fNYBXtyU

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg